Fisk har altid været en stor del af maden i Skandinavien, vi er omgivet af havet og har derfor altid haft fisk som en naturlig del af vores mad, og derfor har vi haft mange erhvervsfiskere. Men som kød har taget over, og teknologien har gjort kutterne større og større med flere muligheder for at fiske stort, så er der nu færre kuttere landet over, og det hele er reguleret fra EU.
De fisk, som der i dag, er tilbage er næsten alle placeret i det vestlige Jylland, og de står ud, når vejret tillader det, men det er et hårdt arbejde, og der skal landes mange fisk, før du kan få det til at løbe rundt, og det har desværre også været årsag til at mange af erhvervsfiskerne har fået hugget deres kuttere op, for det er svært at tjene penge i den branche.
Den sidste erhvervsfisker på Sjælland fik sin kutter hugget op for mere end 10 år siden, men helt givet op har fiskerne dog ikke. Siden er der kommet nogle enkelte til, så der bliver kæmpet med næb og klør for at holde fast i traditionerne fra dengang, vi var et land af landmænd og fiskere.