Fisk på restauranter

En ting er at fange sine fisk selv. Det er en fantastisk oplevelse for rigtig mange, men hvis du enten ikke er til at fiske selv, eller måske kun har lyst, når vejret er varmere udenfor, eller hvis du bare gerne vil prøve andres gode bud på en god fiskeret, så er de at spise ude på en restaurant det helt rigtige valg.

Mange steder har i hvert fald en fiskeret på menuen, både hvad angår forret og hovedret, mens andre restauranter gør en dyd ud af, at fisk er en meget stor del af menukortet, der så ofte vil skifte, alt efter hvad der er i sæson.

Både dansk og udenlandsk

En klassiker, der tiltaler både børn og voksne er bestemt panerede rødspætter. Det kan nemt være alle typer af fladfisk, for de egner sig rigtig god til panering og kartofler. Med hjemmelavet rasp, så bliver oplevelsen endnu bedre, og for mange er det en ikonisk ret, der skal serveres med kartofler og persillesovs, og som hører sig sommeren til, for der er rødspætten i sæson.

Skal det være smukt tilberedt og alt godt fra havet på en tallerken, så er et klassisk stjerneskud, hvor du finder både den panerede fisk, men også den dampede sammen med rejer og kaviar, den helt rigtige ret. Ikke kun er den dekorativ, den smager også helt fantastisk.

Det er ikke kun Danmark, der har ikoniske retter

med fisk, der bestemt er det hele værd. Frankrig er ikke uden grund kendt for deres køkken, og en af hofretterne er uden tvivl bouillabaisse, der er en fiskesuppe med skaldyr og grønt.

Du kan også bevæge dig endnu længere væk til Japan, hvor sushi for mange står som landets mest kendte ret. Det er rå fisk med ris, tang og grønt, og som med alt andet japansk, så er det sammensat, så det både er perfektion for smagsløgene og øjnene.

Find det rigtige sted at spise

Vil du gerne prøve et godt sted, der serverer fisk, men er i tvivl om, hvor du skal tage hen, så kan du med succes læse en af de mange madanmeldelser og se, om der ikke er et sted, der kunne tiltale dig.

For er det fisk, der skal på bordet, så er det næsten umuligt ikke at finde et køkken i verden, der ikke spiser fisk. Ligger det ikke ud til havet, så ligger det sikkert et sted med mange foder, åer og søer, som har skabt grobund for disse egnes nationale retter.

Det kan også være et klassisk dansk spisested, for der er rigtig mange retter, der kan laves med fisk, som passer perfekt til al det andet, vi danskere spiser til både frokost og aftensmad.