Det er afslappende

Der er mange, som hver dag kaster sig ud i at fiske, fordi det for mange er en dag, som er meget afslappende, og hvor de ikke skal bekymre sig om alt det, som kan irritere og drille i hverdagen. De skal bare kaste sig ud i at fiske og nyde at stå ved vandet og lade tankerne fare og eventuelt snakke løs med de andre, som har fået samme gode idé.

For de fleste er det faktisk ikke selve fiskeriet, som er det vigtigste, det er freden og roen, det at stå og høre bølgerne slå mod bredden og ikke tænke på andet end, om det rykker i stangen, og der er bid. Det kan jo være, man er så heldig, at der er noget godt, som kan komme med hjem til aftensmaden, og man skal jo også huske historien om den store fisk, som slap væk, og den er ikke rigtig god før en skulder går af led, når du skal vise dem derhjemme, hvor stor den var.

En oplevelse af ro

Hvis du ikke har prøvet at fiske, så kan det være svært at forstå, hvordan det kan være afslappende, men det er virkelig afslappende at stå og lave ingenting. Du er ude i naturen, og du laver virkelig ingenting. Det eneste, som du kan lave, er at vente, og det er selvfølgelig noget, man skal vænne sig til, men når du har gjort det, så er det afslappende at fiske, og så er du dejlig træt, når du kommer hjem, for du har været uden for hele dagen.

Det er nu ikke kun kystfiskeri, som er afslappende, det er også meget afslappende at tage ud med båd og stå sammen med vennerne og se, hvem som fanger først, og hvem som kommer hjem med en god fangst. For nogle er det endda lidt en konkurrence at se, hvem som er bedst, og der er nogle mindre klubber, som når de lejer en båd, altid skal kåre ham, som fanger den første, og ham, som fanger flest, og selvfølgelig også ham, som fanger både størst og mindst. Det er jo med at have sjov, når man er derude.

Der er mange, som nyder en dag ude på vandet, og ja selvom det kan virke som om, det er hårdt arbejde også at være ude med drengene, så er det en dag på vandet, hvor du ikke kan lave meget andet end at slappe af og vente på, om noget bider, snakke med vennerne og tage dig tid til at lade tankerne flyve. Måske endda over Furesøens vande, det kan jo være, det er der, hvor du er ude og fiske, hvis du ikke er på sundet, hvor de fleste af bådene går ud, når de er på tur med selskaber.