Det kræver det rigtige udstyr

Hvis du skal til at fiske for første gang, så er det let at få et stor overraskelse, for det er en jungle af udstyr, som du kan få, og der er stor forskel på, hvad du skal bruge af udstyr, alt efter om du fisker fra bredden, går ud i waders, eller om du står ud med egen båd eller på kutter nogle gange.

Det er nok til at få mange til at trække følehornene til sig, og det er synd, for du kan sagtens starte op med ganske lidt udstyr og fange dine første fisk.

Udstyr til det hele

Som du bliver bedre og måske finder interesse for lystfiskeri, så kan du begynde at finde ud af, hvad du skal bruge af udstyr. Det er nemlig ikke lige meget, hvad du har af udstyr. Der er nemlig forskel på, om du skal fiske fra kysten. eller om du tager til put’n’take søer.

Det rigtige udstyr gør det er lettere for dig at fange fiskene, og det er jo en del af det at fiske, selvom man da har hørt om en enkelt, som gjorde en dyd ud af at fiske uden krog og agn, men havde en oplukker på linen, det kunne jo være man kunne fange en kold øl.

Som du bliver mere og mere bidt af en gal lystfisker, så vil der være specielle hjul, liner og andet, som du gerne vil have, og der er også specielle stænger, som der er bedre end andre, alt efter hvad det er, du gerne vil fange.

Skal du for eksempel på sundet i efteråret og se, om du kan fange en af de fede torsk, så er det altid en god ide at have et sildeforfang på. Det vil være dejligt med en ordentlig portion af havets sølv, så du kan lave dine egne sild til en god julefrokost, for hjemmelavet smager nu engang bare bedre.

Der er også mange som binder deres egne fluer til at fiske med i søer. Det er en kunstart, som kan være svær at lære, men mange af de gamle i faget er mere end villig til at lære fra sig, og er du så heldig, du kan få fat i nogle papegøjefjer, så kan du faktisk binde fluer, som andre vil give mange penge for.