Rejs til Kroation

Inden længe er det ferietid, og det er en god idé at begynde at se på destinationer nu – hvis man ikke allerede har gjort det. Manglen på sol og varme får mange af os danskere til at søge mod sydlandske lande. Når vi gør det, har det i mange år været tendensen altid at opsøge de samme steder. Såsom Tyrkiet, Sydspanien, Italien og diverse øer. Men der er et land, som er ret overset – selv om det er paradis på jorden – Jeg taler om Kroatien. Dette land har så mange skønne ting at byde på, at det både er utroligt og en skam, at vi ikke benytter alle dens herligheder mere. Det går lige fra at nyde fantastiske strande og andre naturoplevelser til at lade sig favne af befolkningens gæstfrihed, for ikke at tale om gastronomien, som er helt fantastisk. Alt dette kan man opleve både som par og som børnefamilie til meget rimelige priser.

Gå ikke glip af noget i Kroatien

Vidste du, at Kroatien har en 526 km lang kystlinje og en overvældende smuk natur? Så meget kystlinje gør, at landet både kan byde dig på små afsindige og intime sandstrande med turkisblå og rent vand, som ikke er koldt. Men også store familiære stande med en masse spændende aktiviteter for hele familien – både store og små. Hvis det med strand lige er noget for dig, så bør du også besøge nogle af øerne. F.eks. Korcula og Brac som er det sande paradis for dem, som bare vil dase på det hvide sand og lade sig gennembage af solens stråler. Det er nemt at komme rundt i Kroatien. Den offentlige transport fungerer godt, og gør det let at komme på opdagelse. Her kan det tilrådes, at tage et smut til Plitvicka Jezera som er en nationalpark, som er med på UNESCO’S verdensarvliste. Oplev Kroatien også fra byen af, for der er meget at se og opleve i de Kroatiske byer. I split kan du f.eks. nyde noget koldt på en af de mange caféer, shoppe i de utallige og spændende butikker eller feste lidt i det livlige natteliv.

Forberedelser til rejsen

Hvis du hører til dem, der altid er i tvivl om, om du nu har fået alt med i bagagen – eller som rent faktisk altid glemmer noget hjemme. Så er det en god idé at skrive en liste med alt det, der ikke må mangle i kufferten. Hvis du begynder i god tid, fungerer det bedst, da du ikke er begyndt at stresse endnu. Derefter kan du så langsomt også begynde at pakke de ting ned som du ikke bruger til dagligt – husk at krydse de ting af, som er blevet pakket. Ting som let tøj, bikini, solcreme og måske en god bog, kan du sagtens pakke med det samme. En ting til som du ikke må glemme, er noget GODT fodtøj – så Pak dine Birkenstock i bagagen med det samme. I dette tilfælde er det tilrådeligt at vælge de fodformede sandaler af kork, som tillader dine fødder, at ånde i det varme vejr.