Vin til maden

Der hersker stor enighed om, at langt de fleste retter med fisk skal serveres med hvidvin. Derfor er fisk blevet så almindeligt som forret, for det er normalt her, hvidvinen kommer på bordet. Enkelte fiskeretter kan dog også sættes sammen med lettere blomstrende, friske rødvine, for at give et nyt spil til en ret. Andre muligheder er selvfølgelig champagne og rosé.

Der er reelt ikke en facitliste, det vigtigste er, at du synes, det smager godt sammen, og at mad og drikke er bundet sammen i en helhed. Vær ikke bange om at spørge til råds i vinhandlen eller læs vinanmeldelser i forskellige dagblade.

Lystfiskere har andre muligheder

Fisker du meget selv, så ved du sikkert også, at fisk skal svømme. Det er i øl og brændevin, og det er virkelig noget, der klæder det kolde bord med de mange fiskeretter. Den type af øl og snaps, der fremstilles her i landet, passer til mange retter, men de klæder virkelig alt med fisk og skaldyr.

Der er også mange, hvor selve fisketuren ikke er en rigtig tur, hvis dagen ikke startes med en dram, og hvis der ikke er en øl efterfølgende. Forhåbentlig med friske fisk, der er flået og renset, der bliver spist samme aften, hvor de som bekendt smager bedst.

Det er en rigtig god afslutning på en fisketur, og det er en god belønning. Selvom fiskeren nogen gange mere trænger til trøst, for som bekendt er der bare dage, hvor fiskene ikke bidder, og hvor du sidder i timevis og bare håber på, der snrt sker noget.

Nogle vælger derfor at snyde bare lidt og kigge forbi fiskehandleren på vejen hjem, for hjemme er der måske flere, der allerede har planlagt maden og aftenen efter, at der kommer masser af frisk fisk på bordet.

Ingen undermålere

Det vigtigste er dog, at sikre, du ikke fanger fisk, der ikke må fiskes, og at alle undermålere sættes ud. En undermåler i fiskesprog er de unge fisk, der endnu ikke har nået en bestemt størrelse. De skal sættes ud igen, for de skal vokse sig store, formere sig, og derefter kan du nyde dem og på sigt deres efterkommere.

Det er heldigvis nemt at finde de forskellige mål for de forskellige fisk, og ingen gider alligevel de små af slagsen, for der er slet ikke nok kød på dem.