Fritidsfiskeri – en sjov oplevelse for hele familien

Fisk er en super sund spise, og noget vi faktisk allesammen burde spise mindst et par gange om ugen for, at få glæde af de mange gode omega 3 olier, som især fede fisk indeholder meget af. Men der kommer slet ikke nok fisk på middagsbordene derhjemme, og det er en rigtigt stor skam, da fisk både er en super sund spise, men samtidigt faktisk også kan være utroligt velsmagende og en stor kulinarisk oplevelse for både store og små. Fisk er så meget andet end tørre fiskefileter fra grillbaren og torsken fra nytårsbordet.

En rigtigt god måde at få hele familien engageret i at spise mere fisk er, at begynde at fiske i sin fritid. Selv de mest kræsne børn kan næsten lokkes med til at smage på en fisk, som de selv har været med til at fange. Derudover så er der rigtigt fine naturoplevelser at hente sammen med fritidsfiskeriet, så det kan også være en rigtig god mulighed for at komme ud og få noget frisk luft. Der er mange muligheder for at fritidsfiske i Danmark, så det er bare om at sørge for, at familiens parykker eller huer sidder godt fast, og så komme afsted. Fritidsfiskeriet er en super mulighed for at få tilbragt noget kvalitetstid sammen med familien samtidigt med, at man lærer børnene en vigtig lektie om mad.

I Danmark kan man både fiske i søer og ved kysten. Hvor man vælger at fiske henne afhænger i høj grad også af, hvilken slags fisk man i sidste ende gerne vil have på krogen og med hjem på middagsbordet. Fisker man ved kysterne er der mulighed for at fange forskellige fisk som lever i saltvand. Det kan blandt andet være arter som hornfisk, rødspætte og skrubber. Disse fisk er allesammen fisk, som gør sig rigtigt godt i køkkenet, og som også er letspiselige for folk som måske ellers ikke er de store fiskespisere. Vælger man at fiske i søer og vandløb, så er det ferskvandsfisk som man kan få på krogen. Det er typisk arter som bækørred og regnbueørred, der kan komme på fiskestangen hvis man vælger at fiske i en sø. Disse arter er også rigtig gode spisefisk, men er måske ikke så ideelle for folk, som ikke er vant til at spise fisk, da kan have en meget kraftig smag.

Det kræver ikke det store udstyr at komme i gang med fritidsfiskeri. En rimeligt god fiskestang kan købes hos de fleste forretninger, som beskæftiger sig med jagt og fiskeri. Ofte kan de fåes til en overkommelig pris. Derudover så skal man huske på at anskaffe sig et fisketegn, hvis man ønsker at fiske udenfor de private put ‘n’ take søer. Et sådant koster bare 185 kr. for et helt år og kan anskaffes på Fiskeristyrelsens hjemmeside.