Hvis du er lystfisker, har du sikkert prøvet den store glæde det er at kunne hive en havørred, en torsk eller en makrel op af vandet, og så servere den for familien samme dag, som den er trukket op. Der er ikke noget bedre end havfrisk fisk, og når man så oven i købet selv har fanget den, er der ingen ende på fornøjelsen. Fiskeglæden deler du med omkring 650.000 andre danskere, som er lystfiskere, så det er ikke nogen ubetydelig fritidsfornøjelse. Interessen afspejler, at vi i Danmark til hver en tid er tæt på vand, hvad enten det er havet, en sø, en bæk eller å.
Kan du lide at tilberede og spise den fisk, du selv har fanget, så interesserer du dig sikkert også for den vin, du vil servere til den. Valget kan være svært, når man står i supermarkedet og skal finde den vin, der passer til den fisk, du vil servere, men heldigvis er der andre og bedre muligheder for at finde den rette vin. Du kan for eksempel bruge den store netshop Vinoteket Danmark, hvor du via internettet kan vælge den ønskede vin og og få den leveret lige til døren. Så skal du selvfølgelig være lidt på forkant med, hvilken vin du vil servere til dagens fangst, men mon ikke også du ved, hvilke fisk du typisk vil fange, så du kan have den rette vin til fisken på lager? På Vinotekets hjemmeside kan du taste navnet på fiskearten ind, og så får du forslag til vinvalg. Nemmere bliver det ikke.
Som oftest tænker vi på hvidvin, når vi skal finde en god vin til en ret med fisk, og den hvide drue er da også et godt valg i de fleste tilfælde. Men drager vi til Sydeuropa, er det slet ikke så sjældent at få serveret en kølig, let rødvin til fisk, og tidligere drak man ofte søde vine som sauternes eller lignende til fisk og skaldyr. Så man behøver ikke bevidstløst at forholde sig til traditionen, men kan frisk forholde sig til forskellige smage og kombinationer. Som man siger kan man trods alt drikke rødvin til alt!