Fritid og industri

Erhvervsfiskeriet har i mange år haft trange kår, og der er i dag ikke en brøkdel tilbage af de erhvervsfiskere, der var bare for 25 år siden. Der findes i dag store kuttere, som med det nyeste udstyr fisker til befolkningen og til industrien, og det er centreret omkring nogle få havne. Derimod så er det at være lystfisker blevet mere populært. end det har været nogensinde før, og der er mange, som i dag bruger naturen og skaber sammenhold med familien ved at tage ud og fiske.

Når du tager ud og fisker, så får du slappet af, og du får samtidig også koblet fra den hverdag, hvor der ofte er fuld fart på hver eneste dag fra tidligt til sent.

Desuden så er du i gang med at fange nogle af de essentielle dele af en god og varieret kost, for det er nemlig, hvad fisk er, og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk minimum et par gange om ugen, så vi får de essentielle olier, som fisk indeholder, og som er vigtige for, at vi kan holde vores led smidige, minimere det skadelige fedt i vores daglige kost,og så sikre, vi kan leve længe og have det godt.

Det er en helt særlig oplevelse

At tage ud og fiske er noget, som de fleste af os har prøvet som barn, og der er mange, som stadig forbinder det med ture ud en tidlig morgen, mens solen stod op, et rundstykke fra bageren, og hjem igen næsten inden resten af familien var stået op. En skøn oplevelse og noget, som kan vække minder mange år senere.

Det er desuden også en god måde for børn at lære, at maden ikke er noget, som komme fra et supermarked, nej det er noget, som kommer fra naturen. Noget, som kan være med til at lære børn respekt for alt levende, og som også viser dem, hvor meget arbejde der er i den fiskefilet, som de er så glade for, når de skal have en god frokost derhjemme.

De essentielle olier er for dit hjerte lige så vigtige som tandbørsten er for dine tænder. Det er vigtigt, du passer på alle dele af din krop, for eksempel ved at bruge GUM, som sikrer, du altid har rene og sunde tænder og tandkød.

Lystfiskeri er dog også en disciplin, som ikke altid er så let, som vi går og tror, for der er mange forskellige former for lystfiskeri, og der er stor forskel på alt fra hjul over stænger til de fluer og agn, man bruger, alt efter om man fisker fra en kutter, om man fisker med forfang, om man fisker med levende madding, eller om du er fluefisker og står på bredden af en flod, en sø eller på en mole og nyder vejret, imens du venter på, at fiskene bider.