Danskerne køber løs på nettet

E-handel slår rekorderne igen og igen. Derfor bliver der også åbnet online stormagasiner som http://www.trendly.dk/, hvor man kan købe tøj til hele familien samt ting til nettet. I 2017 brugte danskerne 115 milliarder kroner på e-handel, hvilket var 14 procent mere end året før.

24 procent af danskernes e-handel går til rejser. Dette svarer til et beløb på 27,3 milliarder kroner, men det overrasker ikke, da danskerne er meget rejseglade generelt. Den næste ting på listen overrasker heller ikke. Her er der tale om køb af tøj, sko, smykker og andet tilbehør. Danskerne brugte 16,9 milliarder kroner på at forkæle sig selv med nye ting til garderoben i 2017.

Ud over at vise hvilke ting danskerne købte, så viste undersøgelserne også at 55 procent af brugerne handlede på nettet mindst tre gange om måneden. Dette tal var på blot 43 procent tilbage i 2013, hvilket fortæller lidt om udviklingen af køb på nettet. Danskerne handler ikke kun en gang i mellem på internettet, de handler mindst 36 gange om året via ehandel.

Blandt de der handler mest finder vi børnefamilierne. Dette kan have noget at gøre med deres travle hverdag, og hvor nemt det er at finde frem til lige det, man ønsker på internettet blandt det store udvalg. De danske børnefamilier udgør i hvert fald 28 procent af de, der handler på internettet. Men selvom at børnefamilierne foretager flest køb online, så er det folk over 65 år, som spenderer mest per transaktion.

Nyere undersøgelser viser, at danskerne mere ofte vælger at shoppe i e-butikker, som hører hjemme i udlandet. En analyse fra Dansk Erhverv viste tilbage i februar 2018, at danskerne i dag køber mere ind i udenlandske e-butikker. Tilbage i 2012 gik 20 ud af hver 100 kroner, som blev brugt på nethandel, til e-butikker i udlandet. I 2017 var det tal steget til 33 ud af hver 100 kroner.

Tilbage i 2015 viste en undersøgelse af interesseorganisationen FDIH, at danskerne brugte 27 milliarder kroner på shopping i udenlandske e-butikker. Inden længe forventes det tal at nå helt op på 41 milliarder kroner.

Tøjgiganten Zalando er en af danskernes foretrukne e-butikker i udlandet. Zalando er oprindeligt fra Tyskland og for nyligt viste tal, at Zalando topper listen over danskernes foretrukne netbutikker. Hos Zalando kan man købe tøj, sko, smykker og mange andre ting fra flere hundrede forskellige brands. Deriblandt findes en række danske brands som Pieces, Only og Vero Moda. Dette kommer i sidste ende ikke som en stor overraskelse, da de populære danske tøjbutikker er en del af Bestseller-koncernen og en af de største aktionærer i Zalando er netop Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen.